Deal or No Deal kennen we natuurlijk allemaal van TV. Het razendpopulaire spel is over de gehele wereld uitgezonden. Hieronder treft u wat filmpjes van uitzendingen uit diverse landen.

Deal or No Deal Amerika

De Amerikaanse versie werd gepresenteerd door beroemdheid Howie Mandel. De spelshow werd uitgezonden op NBC in de periode 2005 – 2019. Howie presenteerde bovendien ook de show in zijn thuisland Canada.

Dat het ook aan de overkant van de plas een waar succes was blijkt wel uit de kijkcijfers. Gemiddeld keken er elke aflevering zo’n 10 a 15 miljoen Amerikanen naar Deal or No Deal. Hierbij zijn zelfs de cijfers van uitzending gemist nog niet eens meegenomen. Hieronder een korte clip van de USA variant.

Deal or No Deal Nederland

De Nederlandse versie van deze spelshow was in de periode 2006 – 2009 bij ons op de buis te zien. Het gros van alle uitzendingen werden gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en uitgezonden op televisiezender RTL5.

Hoewel dit spelprogramma in Nederland ontwikkelt is, valt op dat de Amerikaanse serie eerder op tv te zien was. Dit komt met name omdat Deal or No Deal eigenlijk afgeleid is van een ander tv format, namelijk de eveneens Nederlandse spelshow Miljoenenjacht. Van deze show werd later een standalone spelshow gemaakt wat dus uiteindelijk Deal or No Deal is gaan heten.

Hieronder kan je een nostalgisch fragment terug kijken, waarin te zien is hoe een Nederlandse kandidaat een nieuw record weet te behalen, live op tv.

df

Deal or No Deal UK

Dat er met live televisie van alles fout kan gaan bewijst onderstaand filmpje. In het onderstaande fragment van het Deal or No Deal (D.O.N.D.) spel in Engeland, is te zien hoe een kandidaat een koffer kiest die vervolgens leeg blijkt te zijn. Oeps, foutje bedankt 🙂

De regie moet snel schakelen om deze mega fout recht te kunnen praten. Benieuwd met welke oplossing ze komen? Bekijk de uitzending hieronder terug.

Deal or No deal Parodie

Amerikaanse humor is niet altijd om te lachen, maar dit fragment wilden we jullie toch niet onthouden. Helemaal als je weet dat de presentator in deze parodie op het D.O.N.D. spel gespeeld word door de beroemde acteur Alec Baldwin (die laatst iemand dood schoot op de filmset). Daarbovenop is zijn persiflage van Donald Trump stiekem best hilarisch te noemen. Smaak verschilt natuurlijk, maar als je zin hebt om wat te gniffelen of te lachen dan raden wij je aan onderstaand filmpje even snel te gaan kijken.

De Arabische Deal or No Deal

Het is niet voor niets dat er weinig tot geen Arabische of Aziatische tv-programma’s in ons land worden uitgezonden. Ten eerste is de taal voor ons simpelweg niet te begrijpen. Maar ook het kattengejank (die oh zo vreemde muziek) waar je altijd mee doodgegooid word is ondraaglijk. De vaak complete andere opmaak en aanpak van televisie maken in die landen word door ons bovendien op zijn zachtst gezegd als bizar ervaren.

Maar goed, zo voor de afwisseling is het wel eens leuk om de wereld van de andere kant te bekijken. In dit geval zien we dus hoe het Deal or No Deal spel in Arabië word gespeeld. We zien een leuke presentatrice met een eveneens leuke voorgevel, veel bombarie en een hoop spektakel. Ik verstond er geen klap van, maar vond het alsnog best leuk om naar te kijken. Wat vind jij ervan?